Dr. Dragan Čović otvorio 22. ekipno natjecanje Prve šahovske lige Herceg-Bosne

U organizaciji Šahovskog saveza Herceg-Bosne u hotelu “Zenit” u Neumu od 20. do 24. kolovoza 2016. godine odigrana je Prva šahovska liga Herceg-Bosne za 2016. godinu.

Rezultati

U organizaciji Šahovskoga saveza Herceg – Bosne, a pod pokroviteljstvom hrvatskog člana Predsjedništva BiH i predsjednika HDZ-a BiH dr. Dragana Čovića, sinoć je u hotelu Zenit u Neumu otvoreno 22. ekipno natjecanje Prve šahovske lige Herceg-Bosne.

22. ekipno natjecanje Prve šahovske lige Herceg-Bosne, svečano je otvorio dr. Dragan Čović, hrvatski član Predsjedništva BiH i predsjednik HDZ-a BiH te kazao: „Pripala mi je iznimna čast biti danas ovdje s vama, uvažene dame i gospodo, šahistice i šahisti Šahovskog saveza Herceg – Bosne. Želim da svi ispunite i pronađete sebe ovih par dana natjecanja, svih 10 prijavljenih ekipa na ovom 22.-om ekipnim natjecanju, uz želju da pobjede oni koji su to i zaslužili, te ovo 22. ekipno natjecanje Prve šahovske lige Herceg-Bosne proglašavam otvorenim“.

Predsjednik Šahovskoga saveza Herceg – Bosne i dopredsjednik Šahovske unije Bosne i Hercegovine Željko Bogut, na otvaranju natjecanja pozdravio je sve nazočne goste, šahovske ekipe i  igrače, te svima zaželio dobar uspjeh. Na poseban način se zahvalio hrvatskom članu Predsjedništva BiH dr. Draganu Čoviću na visokom pokroviteljstvu i potpori, te  izaslanstvu HDZ-a BiH.

Veliku zahvalu iskazao je i tehničkom organizatoru Ivanu Lakiću, direktoru hotela Zenit u Neumu, gdje se ovo natjecanje i održava.

 

 

ŠK HRASNO-BUSOVAČA  POBJEDNIK PRVE ŠAHOVSKE LIGE HERCEG BOSNE

I NOVI PREMIJERLIGAŠ BiH ZA 2017. GODINU

Nastupilo je 1o klubova koji su odigrali po Švicarskom sustavu u 7 kola s tempom igre 90 minuta po igraču za cijelu partiju plus 30 sekundi za svaki odigrani potez. Igralo se u mješovitom sastavu na 8 ploča, (6 seniora, 1 žene i 1 juniora).

Prvo mjesto osvojio je  ŠK „HRASNO-BUSOVAČA“ iz Busovače, koja je ovim uspjehom osigurala nastup u elitnom ekipnom natjecanju Premijer lige BiH za 2017.godinu, a za istu su nastupali:  IM Srdjan Šale, FM Damir Bošnjak, Ivo Ivanković, Srdjan Zlobec, FM Kenan Zildzić, Bernardina Hadziselimović, Bruno Erenda, Boro Vujica, Marin Jurić, Maja Hadziselimović i Blaž Vujica.

Natjecanje je svečano zatvorio Predsjednik Šahovskoga saveza Herceg-Bosne i dopredsjednik Šahovske unije Bosne i Hercegovine Željko Bogut, koji je pobjednicima lige ekipi Hrasno-Busovača uručio pobjednički pokal i poželio im sreću i što bolji plasman u Premijer ligi BiH. Ostalim sudionicima natjecanja uručene su diplome sukladno poretku na tabeli, a to izgleda ovako:

Konačan poredak

Mjesto

Ekipa

Gam.

+

=

MB

Bod.

1

ŠK “HRASNO-BUSOVAČA” Busovača

7

4

3

0

11

37½

2

ŠK “ČAPLJINA” Čapljina

7

4

2

1

10

28½

3

ŠK “BUSOVAČA” Busovača

7

3

2

2

8

31

4

ŠK “JAJCE” Jajce

7

2

4

1

8

29

5

ŠK “NAPREDAK” Zenica

7

2

3

2

7

29½

6

ŠK “ORAŠJE” Orašje

7

2

3

2

7

28½

7

ŠK “KISELJAK II” Kiseljak

7

3

1

3

7

27

8

ŠK “ŠIROKI BRIJEG II” Široki Brijeg

7

3

0

4

6

26½

9

HŠK “TOMISLAV” Tomislavgrad

7

1

2

4

4

27

10

ŠK “RAMA” Rama

7

1

0

6

2

15½

 

Sudačke poslove obavljali su: DA Blago Vukoja i DA Petar Bogut.

 

Predsjednik Šahovskog saveza Herceg-Bosne
Željko Bogut

Leave A Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *