IM Vlado Jakovljević po treći put pobjednik šahovskog turnira „13 RUJAN“

Šahovski klub “Jajce” je u nedjelju 10.09.2017. godine organizirao tradicionalni šahovski turnir povodom 22. obljetnice oslobođenja grada Jajca. Turnir na kojem je učestvovalo 38 igrača iz BiH i Hrvatske odigran je u Domu umirovljenika u Pijavicama, po švicarskom sustavu u 7. kola sa tempom igre od 15. minuta po igraču. Glavni pokrovitelj turnira je bio ŠK Jajce uz potporu Ministarstva obrazovanja, kulture i sporta KSB/SBK. Nakon 7. odigranih kola pobjednik turnira je IM Vlado Jakovljević sa osvojenih 6 bodova ispred drugoplasiranog FM Vlade Narančića sa osvojenih 5,5 bodova. Daljnji poredak: FM Rešad Tutić i IM Aleksandar Savanović sa također 5,5 osvojenih bodova ali sa slabijim dodatnim kriterijima, zatim petoplasirani GM Milan Vukić sa osvojenih 5  bodova, koliko je osvojio i šestoplasirani Fahrudin Halilović, koji su i prigodno nagrađeni! Najuspješniji domaći igrač je Jozo Crnoja sa 4,5 bodova koji je dobio posebnu nagradu.

Po ocjeni organizatora, ovo je do sada bio jedan od najjačih turnira „13 RUJAN“ po rejtingu igrača , a posebno ističemo treću pobjedu na ovom turniru IM Vlade Jakovljevića iz Banja Luke.

Ovaj turnir je bio prijavljen kod FIDE i isti će biti rejtingiran. Nagrade i čestitke pobjednicima turnira uručio je gospodin Zoran Crnoja, predsjednik Kluba. Ovom prilikom izražavamo zahvalnost IA Mirzi Miralemu iz Sarajeva na profesionalnom vođenju i suđenju turnira.