IVAN ŠARIĆ POBJEDNIK DRUGOG MEĐUNARODNOG TURNIRA “MEĐUGORJE OPEN 2017″

Dana 19.11 2017g Šahovski klub Brotnjo drugu godinu za redom uspješno organizira šahovski turnir “Međugorje Open 2017”. Turnir se održavao u  kongresnoj dvorani Sportskog centra Međugorje u Međugorju.

Na vrlo jakom turniru nastupilo je 127 šahista od toga 4 velemajstora, 6 Inter majstora, 5 Fide majstora i jedna WFM. Prije otvaranja turnira svim natjecateljima predsjednik Općinskog vijeća Općine Čitluk Gospodin Predrag Smoljan zaželio je dobrodošlicu te zaželio da natjecanje prođe u fer i korektnoj borbi.

Nakon toga glavni sudac turnira Tihomir Marić upoznao je natjecatelje sa pravilnikom i turnir je mogao početi. Turnir se igrao švicarskim sustavom od 9 kola sa tempom igre od 10 minuta po igraču.

Nakon uzbudljivih 9 kola pobjednik turnira je hrvatski velemajstor Ivan Šarić sa 8 osvojenih bodova. Drugoplasirani sa identičnim brojem bodova je crnogorski velemajstor Dragiša Blagojević. Sa 7 osvojenih bodova na trećem i četvrom mjestu nalaze se Dražen Ćurić i IM Vitomir Arapović.

Među nagrađenim sa 6 i po bodova su Milan Vukić,Ante Šarić, Vlado Jakovljević, Luka Šarić i Zdenko Plenković.

Najbolji igrač ŠK Brotnja je mladi Marko Senjak sa vrlo dobrih 6 bodova na svom kontu. Drugi najbolji naš igrač je Alen Buntić. Njih dvojica su nagrađena novčanim nagradama.

Među nagrađenim u svojim kategorijama iz ŠK Brotnjo su još : Ana Ostojić,Lana Soldo,Patrik Ostojić,Borna Pehar i Ante Pehar.

Kompletne rezultate možete pogledati ovdje

Leave A Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *